Szerszám javítás, felújítás, módosítás

Cégünk vállalja törött, sérült, kopott szerszámok javítását, szerszámok felújítását vagy módosítását, gyártásbiztosítását. Vállaljuk továbbá kínai és egyéb távolkeleti szerszámok gyártóképessé tételét, működő felületeinek utólagos hőkezelését, vagy megfelelő anyagokból történő újragyártását.

Több évtizedes tapasztalat

A megfelelő javítási-módosítási technológia kiválasztásánál több évtizedes szerszámjavítási tapasztalatunkra támaszkodhatunk. Ugyanolyan körültekintéssel dolgozunk mind a saját, mind az idegen gyártású szerszámokon. Megrendelőinknek általában több megoldási javaslatot teszünk, feltárva a várható költségeket is.

Meglévő szerszámok módosítása

A szerszámok módosításakor vállalkozunk a legapróbb változtatásoktól egészen a fődarabcseréig elmenő átalakításokra is. Műanyagszerszámok esetén például akár a már meglévő szerszámot is adaptáljuk egy új darab gyártására.

Szerszámjavítás

A szerszámjavítás első lépéseként feltérképezzük a sérülés mértékét, meghatározzuk a meghibásodás okát, és a lehetőségek szerint csökkentjük a hiba újbóli előfordulásának valószínűségét. A leggyakrabban alkalmazott javítási módok a felhegesztés-utánmunkálás, a betétezés, és a fődarabcsere. Vágóélek és zárósíkok esetén a köszörülés, élezés, magasságbeállítás. Szerszámfelújítás során a szükséges mértékben alkalmazzuk ezek variációját. A javításokra garanciát vállalunk.